fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עורך דין נשק

עבירות נשק ואמל"ח

מה זה עבירות נשק / עבירות אמצעי לחימה?

תחת השם הכללי 'עבירות נשק ואמל"ח' אפשר למצוא קשת רחבה של עבירות נשק, סחר בנשק, עבירות נשק בצבא, החזקת נשק שלא כדין ועבירות אמצעי לחימה. המשותף לעבירות האלה, הוא שבשונה מהרבה עבירות פליליות אחרות לא תמיד יש 'קרבן' ולעיתים אפילו אין צורך להוכיח כוונה לבצע פשע, כי די בעובדה שהנשק הוחזק, נישא או טופל שלא כדין, כדי לבסס אשמה פלילית. כשלוקחים בחשבון שבחודשים האחרונים, עקב המצב הבטחוני, הוגמשו מאוד הקריטריונים לקבלת רישיון נשק בישראל ועשרות אלפי ישראלים הצטיידו בכלי נשק, סביר להניח שגם בתי המשפט בישראל ימצאו את עצמם מתמודדים עם יותר ויותר עבירות נשק ואמל"ח.

החזקת נשק שלא כדין

כאמור, העובדה שיותר ישראלים מחזיקים בכלי נשק, צפויה להתבטא גם בשכיחות של עבירות הנשק. החקיקה הנוגעת לעבירות נשק נועדה לאזן בין הכורח והזכות של ישראלים להצטייד בנשק, לבין שמירת שלומו של הציבור, שהנשק הזה בטיפול לא נכון או הזנחה, עלול לפגוע בו. כאן, צריך לציין שבשנים האחרונות קיימת מגמת החמרה על עבירות כלי נשק בבתי המשפט בישראל. למשל, אם בעבר כמעט ולא היו מעמידים לדין על ידי בנשק חם שלא כדין, הרי שמאז רצח מרגיטה לאוטין בחוף הים של בת ים (עוברת אורח שנפגעה בתקרית ירי בין עבריינים) המגמה השתנתה וגם הענישה. בפסק דין מדינת ישראל נגד זובידאת שניתן ב-2013 קבע בית המשפט העליון שהעונש בחוק, שבשעתו עמד על שנת מאסר, אינו הולם את העבירה ורף הענישה הוחמר ל-5 שנים בהתאם.

באופן פרדוקסלי ככל שעולה כמות כלי הנשק הפרטי, המוחזקים ברישיון בישראל, כך גם עולה הסבירות לעבירות נשק. חשוב לזכור שלצד כלי הנשק המוחזקים בהיתר, יש בישראל הרבה מאוד כלי נשק שמוחזקים ללא היתר ולעיתים קרובות בידי גורמים פליליים. חלק ניכר מכלי הנשק הלא חוקיים מקורו בגניבות, הן גניבות מנשקיות ובסיסים צבאיים והן גניבות מאנשים פרטיים שהחזיקו בנשק בהיתר. גניבת נשק וסחר בנשק הן עבירות פליליות חמורות. מי שיקליד בגוגל את המילים 'סחר בנשק עונש', יגלה שזו עבירה חמורה שהרשעה בה עלולה לגרור עונש של עד 15 שנות מאסר.  אך, בעוד הקונטקסט הפלילי של הסחר ברור, גם האדם מהיישוב ממנו נגנב הנשק, עלול למצוא את עצמו נאשם בפלילים. למה? כי יתכן והרשויות ימצאו שהנשק נגנב עקב הזנחה מצדו והוא עלול להיות מואשם ב'הפקרת נשק'. על פי סעיף 339 לחוק העונשין 1977 מי שמזניח כלי יריה באופן שמסכן אנשים אחרים עלול לקבל עונש של שנת מאסר.  לכן, כדי להימנע מבעיות מהסוג הזה בכל מקרה שנגנב מכם נשק מומלץ להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בעבירות נשק. לעיתים בגלל סיבות בירוקרטיות, כמו למשל אי חידוש רישיון הנשק במועד, יכולים אזרחים נקיי כפיים למצוא את עצמם מואשמים ב'החזקת נשק שלא כדין', גם כאשר מדובר בטעות תמימה ההמלצה במקרה הזה לפנות לעורך דין פלילי דחוף, כי חבל שבגלל שטות וחוסר תשומת לב תמצאו את עצמכם עם רישום פלילי.

עונש על החזקת נשק לא חוקי

על פי סעיף 144 המחוקק קבע, ש"הרוכש או המחזיק נשק בלא רשות על פי דין להחזקתו, דינו – מאסר שבע שנים". נכון שתחת המונח 'החזקת נשק בלא רשות', יכולים להיות כמה וכמה תרחישים שונים מאוד ובמדרג פלילי שונה מאוד והחוק מבחין בין החזקת חלקי נשק שלא כדין (עבירה שהעונש עליה יכול להסתכם ב-3 שנות מאסר), אחזקת נשק שלא כדין, נשיאת נשק שלא כדין וסחר בנשק שלא כדין.  כך שיש הבדל לבין  מי שרכש, ביודעין, נשק גנוב מבלי שיש לו רישיון נשק, לבין מי שמחזיק נשק שרכש ברישיון אך לא חידש את הרישיון. ועדיין, פוטנציאל ההסתבכות לא מבוטל גם במקרה השני. לכן, בכל מקום שהשאלה עולה, גם אם נדמה לכם שמדובר בסוגיה טכנית או טעות בירוקרטית, ההמלצה היא לפנות לעורך דין עבירות נשק (קרי, עורך דין פלילי שהתמחה וצבר ניסיון בהתמודדות עם עבירות נשק ואמל"ח), כי עם נשק (ועבירות נשק) לא משחקים. 

עורך דין נשק

עורך דין נשק

עורך דין נשק משרת לקוחות אשר מעוניינים לקבל רישיון לנשק. הוא מייעץ בנושא ומסייע להם להגיש בקשה למשרד הפנים. מדובר, לרוב, על אקדחים עבור אזרחים ואנשי כוחות הביטחון. יש צורך לעמוד במספר תנאים בסיסיים. משרד עורכי דין MBM עוסק בתחום וניתן לקבל אצלו מידע מפורט.

עורך דין נשק – מנהל את הליך הבקשה

עורך דין נשק יודע לנהל את הליך הבקשה כולל אומדן סיכויי המבקש. צריך לדעת כי משרד הפנים מחמיר בבקשות לנשק והבדיקות שנציגיו עושים הם קפדניות. קיימים תנאים סף בסיסיים וקריטריונים לכל מועמד.

  1. אזרחות ישראלית או תושבות קבע.
  2.  שליטה טובה בעברית.
  3.  גיל מתאים על פי התנאים האלו: מי ששרת בצה"ל – גיל 18 ומעלה, מי שעשה שירות לאומי – גיל 21 ומעלה, לכל האחרים – גיל 27 ומעלה.
  4. בריאות תקינה. (יש לצרף הצהרת בריאות מרופא)
  5. הכשרה מתאימה הכוללת עמידה בדרישות. (קורס, מטווח ועוד)

קיימים תבחינים נוספים והחשובים ביניהם הינם

  1. מגורים בישוב זכאי.
  2. עבודה בישוב זכאי.
  3. שירות בכוחות הביטחון וההכשרות הצבאיות.
  4. משטרה בשירות קבע או מתנדבים.
  5. קיימים נוספים אחרים שניתן לראותם באתר משרד הפנים.

עם זאת יש לדעת, כי עמידה בכל אלו אינה מבטיחה אישור קבלת רישיון נשק פרטי.

יתרונות לטיפול של עורך דין

מעורבות עורך דין מגדיל את הסיכוי לקבלת נשק. התהליך הינו בירוקרטי ונעשה במשרד הפנים. הבקשה עלולה להידחות על הסף בגלל טעויות בהגשה, חסימה במערכת, עקב התנגדות המשטרה ועוד.  עורך דין יכול לטפל בכל הפקקים הבירוקרטיים הללו, לנסות לנהל משא ומתן בנושא ולפעול באופן כללי לזירוז קבלת הרישיון.

משרד עם צוות יעיל

משרד עורכי דין MBM מתמחה בתחום ומומלץ לקבל ממנו שירות מקצועי המלווה ביחס אישי. שירותיו מקיפים וכוללים ייעוץ לכל סיטואציה, טיפול יעיל, יכולת לניהול מו"מ, מחירים נוחים ועוד. מנהליו הינם בעלי ידע רב וניסיון עשיר המגיעים מלימודים והשתלמויות, מעיסוק בתחום במסגרת עבודתם, ממתן שירותים מעולים ללקוחות רבים לאורך שנים ועוד. הם ישמחו להעמיד יכולותיהם המוכחות וכישוריהם לטובת אחרים.

עדיין יש שאלות?

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם!

עקבו אחרינו

מאמרים נוספים

קבלו ייעוץ משפטי בנושא עורך דין נשק

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

דילוג לתוכן