fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תקיפת בת הזוג

עבירת תקיפת בת הזוג מעוגנת בשילוב בין סעיף 379 לחוק העונשין, התשל"ז – 1977 לבין סעיף 382 (ב) (1) בחוק זה. בהתאם להוראות החוק, העונש המקסימאלי על תקיפה "סתם" (כלומר הפעלת כוח מכל סוג שהוא כלפי הנפגע/ת, אולם ללא גרימת חבלות ממשיות) המבוצעת כלפי בת או בן זוג עשוי להגיע עד לארבע שנות מאסר. במקרים בהם בשל התקיפה נגרמו גם חבלות ממשיות, עולה העונש המקסימאלי הקבוע בחוק ועומד על עד לשש שנות מאסר.

לפני שמדברים על תקיפת בת הזוג, מהי, בכלל, תקיפה? 

סעיף 378 לחוק העונשין מגדיר "תקיפה" באופן זה – "המכה אדם, נוגע בו, דוחפו או מפעיל על גופו כוח בדרך אחרת, במישרין או בעקיפין, בלא הסכמתו או בהסכמתו שהושגה בתרמית – הרי זו תקיפה; ולענין זה, הפעלת כוח – לרבות הפעלת חום, אור, חשמל, גאז, ריח או כל דבר או חומר אחר, אם הפעילו אותם במידה שיש בה כדי לגרום נזק או אי נוחות.".

כפי שניתן מהאמור לעיל, כמעט וכל יצירת מגע פיזי ללא הסכמתו הקורבן עשוי, מהבחינה המשפטית היבשה, להיחשב כ"תקיפה".

אולם כאן, בנקודה זו, מתפצלת ההתייחסות בחוק ל"תקיפה" ומתייחסת לעצם ה"תקיפה" בהתאם לקשר בין הצדדים המעורבים בה.

כך, למשל, כשהמדובר בעבירת תקיפה סתם, העונש המקסימאלי הקבוע בחוק עומד על מאסר של שנתיים, אולם, כשהמדובר בעבירות הנוגעות לאלימות במשפחה והתקיפה מבוצעת כלפי בן / בת הזוג, חוק העונשין מציב את העונש המקסימאלי לעבירה זו על עד לארבע שנות מאסר.

בדומה לכך, סעיף 380 בחוק מציב את רף העונש המקסימאלי כי על תקיפה תוך גרימת חבלות של ממש על עד למאסר של שלוש שנים, אבל, במקרים בהם התקיפה כוונה כלפי בן או בת הזוג של הפוגע, העונש עשוי להגיע לעד למאסר של שש שנים.

ראוי לציין, אגב, שקיים הבדל דק למדי בין עבירות תקיפה סתם לבין עבירות תקיפה שגורמות לחבלה של ממש, וכיום, בשל העלייה הרבה במודעות לעבירות אלימות במשפחה, שופטים נוטים לנקוט בחומרה רבה במואשמים בפגיעה, ולא תמיד יצטרך הצד הנפגע להוכיח חבלה ממשית בכדי שהשופטים יחמירו בגזר דינם.

מהם העונשים המוטלים על מי שנמצא אשם בתקיפת בת הזוג? 

העונשים המוטלים על הפוגעים שאשמתם מוכחת עשויים להשתנות ממקרה אחד למשנהו ותלויים, בעיקר, בקריטריונים כגון חומרתן של העבירות, תדירותן ואף בפוטנציאל האפשרי לשיקומו של הפוגע. אם נדבר על טווח עונשים אפשרי, סקאלת הענישה עשויה לנוע מעונשי מאסר על תנאי לתקופות משתנות דרך ביצוען של עבודות שירות וכלה בריצוי מאסר בפועל (שאורכו המקסימאלי תלוי בחומרת העבירה).

לסיכום

למרות שכל מקרה המגיע לבית המשפט נבחן (לפחות אמור להיבחן) עפ"י נסיבותיו הייחודיות, ובית המשפט אמור להתייחס, בין שאר השיקולים, לשאלות נקודתיות (כדוגמת אופיו של הנאשם, הנסיבות שעשויות היו לגרום לתקיפה, מידת הפגיעה בסביבה המשפחתית וכיו"ב), במציאות, בשל ריבוי התיקים המובאים לפתחו, רק לעיתים נדירות בית המשפט אכן יצליח להגיע ולהתייחס לכל הפרטים הללו. כך שחשוב, בין אם אתם בצד הנפגע או שאתם בצד המואשם באלימות משפחתית על לא עוול בכפו, להתייעץ עם עורך דין. זאת, מכיוון שבכל המדובר על אלימות בן זוג עורך דין עשוי להיות לשון המאזניים, האיש שיקבע האם תזכו למשפט צדק או לא!

עדיין יש שאלות?

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם!

עקבו אחרינו

מאמרים נוספים

קבלו ייעוץ משפטי בנושא תקיפת בת הזוג

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

דילוג לתוכן