fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עבירות תעבורה

ככל ששיעור תאונות הדרכים ממשיך לעלות בישראל, רשויות האכיפה פועלות במרץ על מנת להפעיל הרתעה ולהיאבק במגמה. על פי נתונים של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, חלק ניכר מתאונות אלו נגרם עקב תרבות נהיגה קלוקלת. ואכן, מניין עבירות התנועה הגבוה בישראל מהווה אתגר מתמשך. לישראל, כמו מדינות רבות אחרות, מסגרת חקיקתית מקיפה המגדירה ומסדירה עבירות תנועה ומפעילה אמצעי אכיפה נוקשים. כאן, נסביר איזו חקיקה מסדירה את עבירות התנועה בחוק הישראלי, אילו עבירות נפוצות מתבצעות וכיצד יש לפעול במקרה בו הואשמנו בעבירה כזו.

עבירות תנועה בחוק הישראלי

פקודת התעבורה התשכ"א-1961 וחוק העונשין התשל"ז-1977, מהווים את רובה של המסגרת החוקית לעיגון והסדרת עבירות התנועה בישראל. כל סעיף וסעיף בחוקים אלו מסדיר עבירה ומגדיר את אמצעי האכיפה והענישה בגינן. בין השאר, מפורטות בפקודת התעבורה עבירות מהירות, ציות לסימני דרך וכמובן חובת הזהירות הכללית, שהינה תקנה 21 בפקודת התעבורה. פקודה זו למעשה מטילה על הנהג חובה לנהוג בזהירות ולצפות התנהלות בלתי זהירה של נהגים אחרים. משמעות הדבר היא כי גם אם נהג לא ביצע אף עבירה מפורשת, אך נהג ברשלנות וחוסר ערנות, הוא עשוי להיות חשוף להליך תעבורתי עקב הפרת הזהירות הכללית. 

עבירות תנועה נפוצות

על אף שישנן עשרות עבירות תנועה אפשריות, ישנן כמה נפוצות במיוחד הנידונות דרך קבע בבתי הדין לתעבורה.

נהיגה במהירות מופרזת

אין ספק כי מדובר באחת מעבירות התעבורה הנפוצות בישראל. תקנה 54 לפקודת התעבורה מגדירה את המהירויות המותרות בכבישי הארץ השונים ועל הנהגים לעמוד בהגבלות אלו כדי למנוע תאונות מחדש ולשמור על זרימת תנועה חלקה מאידך.

אי ציות לתמרורים וסימני דרך

תקנה 22, על כלל תת סעיפיה, מסדירה את כלל סימני הדרך שיש לציית להם בזמן נהיגה. התעלמות מתמרורים מהווה עבירה חמורה. אי ציות לתמרורי עצור ולרמזורים (לרבות עצירה באור צהוב), אינו רק טומן בחובו סיכון גבוה לתאונות מסכנות חיים, אלא יחשפו את העבריין לעונשים חמורים וסכנת שלילה. 

נהיגה בשכרות

הפעלת רכב תחת השפעת אלכוהול או סמים היא מהחמורות שבעבירות התנועה. סעיף 64 לפקודת התעבורה מגדיר את ריכוז האלכוהול בדם או בנשיפה שייחשב כנהיגה בשכרות. יובהר כי גם סירוב להיבדק על ידי שוטר תנועה לריכוז אלכוהול, מהווה עילה מספקת לאישום בעבירת נהיגה בשכרות.

שימוש בטלפון בזמן נהיגה

תופעה זו נעשית נפוצה מאי פעם, ככל שהשימוש בדיגיטל הופך לחלק בלי נפרד מאורח החיים. השימוש בטלפונים ניידים ללא מכשיר דיבורית אסור ועשוי לגרום להסחת דעת מסוכנת. על פי תקנה 28 ב' לפקודת התעבורה, עשויה הענישה להגיע עד לקנס של 1,000 ₪ ו-8 נקודות חובה ברישיון. 

מהו טווח הענישה על עבירות תנועה?

טווח העונשים בגין עבירות תעבורה בישראל משתנה בהתאם לחומרת ההפרה. קנסות, צבירת נקודות, שלילת או התליית רישיון הם מהעונשים הנפוצים ביותר. עם זאת, עבירות חמורות, בעיקר כאלו שהסתיימו בנפגעים, או עבירות חוזרות, עשויות לחשוף את העבריין גם לעונשי מאסר בפועל. 

הואשמת בעבירת תנועה? כך יש לפעול?

כדי למצות את תום כל הזכויות העומדות לרשותך במסגרת החוק, חשוב לפנות לייעוץ משפטי על ידי עורך דין תעבורה מומחה. במקרים רבים, לאנשים שהואשמו בעבירות תנועה יש אפשרות לערער על האישומים בבית המשפט. עורך דין מומחה יוכל לסייע לך לבנות אסטרטגיית הגנה חזקה ולכל הפחות להפחית בחומרת הענישה. 

עדיין יש שאלות?

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם!

עקבו אחרינו

מאמרים נוספים

קבלו ייעוץ משפטי בנושא עבירות תעבורה

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

דילוג לתוכן